Grillad strutsbiff
4 personer

 
med béarnaisesås
4 st grillade strutsbiffar, tinade

Béarnaisesås:
2 st hackade purjo- eller schalottenlökar
0,3 dl dragonvinäger
4 st hackade pepparkorn
500 g smör
3 st äggulor
5 ml citronjuice

Lägg schalottenlökarna, pepparkornen och vinägern i en kastrull och reducera tillsammans. När blandningen nästan har avdunstat, passera genom en sil och låt svalna.
Tillsätt äggulorna och vispa över vattenbad. När blandningen är skummig tar du bort den från värmen och tillsätter långsamt det smälta smöret samtidigt som du vispar. Tillsätt citronjuicen och krydda.

Variationer:
Béarnaisesås med soltorkade tomater: smaksätt smöret med 1 dl hackade soltorkade tomater och 2,5 ml hackad färsk rosmarin.
Béarnaisesås med vattenkrasse: tillsätt hackad vattenkrasse tillsammans med citronjuice.

Montering:
Stek biffarna snabbt med lite olivolja i en mycket het panna i ca 1-1 ½ minut per sida.
Servera med béarnaisesås, säsongens grönsaker och bakad potatis.
     
    Grillad strutsbiff
4 personer

 
med sauterade
potatisar och
rödvinssky
4 st grillade strutsbiffar, tinade
4-6 st stora potatisar
olja till stekningSkär potatisen i bitar. Koka upp vatten i en stor kastrull och koka sedan potatisarna i 3 minuter. Häll bort vattnet, lägg potatisarna på en bricka med hushållspapper och låt svalna.
När du är redo att servera, hetta upp olja i en stor stekpanna. Om stekpannan inte är stor nog, stek potatisarna i två omgångar istället för på en gång.
Ha hushållspapper till hands att lägga dem på. Lägg på potatisarna i ett enda lager och inte alltför tätt packade. Sänk till medelhög värme så att potatisen fräser, men rör inte om förrän de börjar bli bruna på undersidan.
Vänd dem alla jämnt 2-3 gånger tills de är fint bruna överallt - detta kan ta ca 7 minuter. Lyft sedan upp dem med en stor hålslev och låt rinna av på hushållspapper. Strö över havssalt.

Rödvinssky:
Finhacka 1 lök och 2 vitlöksklyftor, sautera i smör tills de är mjuka. Tillsätt 3,5 dl rödvin, en nypa salt och en nypa socker. Låt sjuda tills vinet har minskat med hälften. Bearbeta såsen med en stavmixer tills den är slät. Klart att servera.

Montering:
Stek biffarna snabbt med lite olivolja i en mycket het panna i ca 1-1 ½ minut per sida. Servera potatisarna och strutsbiffen. Häll lite sky över biffen och servera.
     
    Grillad strutsbiff
4 personer

 
med svampsås
4 st grillade strutsbiffar, tinade

Svampsås:
125 g färska skivade champinjoner
60 g smör
2 msk mjöl
2,5 dl buljong
2,5 dl grädde
1 msk riven lök, skållad i 2 minuter
2 msk medium sherry


Bryn svampen i smör. Ta bort dem från pannan med en hålslev när de är klara. Rör ner mjölet i vätskan till en slät smet och rör sedan långsamt ner buljongen och grädden. Vispa allt till en jämn sås.
Låt sjuda i ca 5 minuter. Tillsätt svampskivorna och löken i blandningen och låt sjuda i 10 minuter till. Krydda såsen efter smak och tillsätt sherryn.

Montering:
Stek biffarna snabbt med lite olivolja i en mycket het panna i ca 1-1 ½ minut per sida. Lägg biffarna på varsin tallrik, toppa med svampsås och servera med färsk sparris.
     
    Grillad strutsbiff
4 personer

 
med säsongens grönsaker
4 st grillade strutsbiffar, tinade
säsongens grönsaker efter smak

Förbered grönsakerna. Ångkoka dem i
några minuter tills de är klara
men ändå spröda. until done but still crisp.

Montering:
Stek biffarna snabbt med lite olivolja i en mycket het panna i ca 1-1 ½ minut per sida. Lägg dem på varsin tallrik med de ångkokta grönsakerna och ringla över vätskan och servera.


     
     
     
Links  |  
PRIVACY POLICY  •  
DISCLAIMER  •